Kapat

Dijital dünyada dijital kimliğinizin olması için dijital bir evinizin olması gerekir. Websiteniz, sizin dijital eviniz ve kimliğinizin ANA YÜZÜDÜR. Size ait (benzersiz) Dijital ev için doğru yerdesiniz.

[email protected]
0 850 840 49 32

Landing Page Nedir?, Neden Landing Page? Ve Ne zaman Landing Page?

Landing Page Nedir?
Dijital pazarlamaya yönelik, bir açılış sayfası, özellikle spesifik bir pazarlama veya reklam kampanyası amacıyla oluşturulan bağımsız bir web sayfasıdır. Bir ziyaretçi, internette gezinirken bir reklamı veya benzeri bir içeriği tıkladığında  bu sayfaya "iniş yapar". 

Açılış sayfaları, eyleme çağrı mesajı (CTA – call to action) olarak bilinen tek odaklı bir hedefle yalın bir şekilde tasarlanmış olmalıdır. Bu yalınlık, kampanyalarınızın dönüşüm oranlarını arttırmak için açılış sayfalarını en iyi seçenek haline getiren asıl detaydır.

Ana Sayfa ve Bir Açılış Sayfası Arasındaki Fark Nedir ?

Ana sayfa onlarca eylem ve bağlantıya sahipken iniş/açılış sayfası tek bir bağlantıya yani eyleme sahiptir.  Açılış sayfanızda daha az bağlantı bulunmasının, daha az dikkat dağıtıcı olduğundan, dijital ve sosyal medya kampanyalarında dönüşüm oranlarını arttırdığı ispatlanmıştır. Ziyaretçilerin, önerilen teklife kayıt olmasını hedefleyen landing page, ziyaretçilerin dikkatini dağıtabilecek menü, altbaşlık ya da kenar çubukları içermez, açık ve net bir şekilde conversion/dönüşüm sağlamak için tasarlanmıştır.

Neden Landing Page?

Çok basit; Conversion rate/ dönüşüm oranlarınızı arttırmaya yardımcı oldukları için.

Bunun temel nedeni yukarıda bahsettiğimiz anasayfa ile arasındaki farktan doğar. Bu fark, hedefli tanıtım veya ürüne özel açılış sayfalarının, ziyaretçilerin sayfaya ulaşmak için tıkladığı reklamın amacına uygun tek bir hedefe odaklı tasarlanmış olmalarıdır.

Ana sayfalar daha genel bir amaç düşünülerek tasarlanır. Marka ve kurum hakkında daha çok şey söyler ve genellikle sitenin diğer alanlarına bağlantılar yönlendirir. Dolayısıyla tek bir hedefe yönlenmiş çağrınızı bu teklifinizi temsil etmeyen diğer bağlantılardan yalınlaştırmalısınız ki mesajınız, dönüşüm oranınızı düşürecek bu dikkat dağıtıcılar arasında kaybolmasın.

En önemli çıktılarından biri ise yapılan teklifin etkileşimi ve dönüşümü hakkında bir çok ölçülebilir veri sağlıyor olmasıdır. 

Ne zaman Landing Page?

Her reklam kampanyası için ayrı açılış sayfaları kullanmalısınız.

Ürün gamınız çok sayıda ve çeşitte olabilir veya farklı müşteri segmentleri için bağımsız hizmet teklifleri sunuyor olabilirsiniz. Ana sayfanız bu çeşitlilik içinde teklif mesajlarınızı etkin bir şekilde iletemez. 

Etkili bir pazarlama kampanyası yürütmeye çalışıyorsanız, her kampanya özelinde bağımsız bir landing page oluşturmanız neredeyse elzemdir. Dolayısıyla dijital pazarlamaya konu olan her ürün ve hizmet için her zaman landing page!
 

DİJİTAL PROJELERİNİZİ
HAYATA GEÇİRELİM!